home

products

contact

order

enjoy

en

Mont Blanc Foods

 

Mont Blanc Foods is a wholesaler of (organic) delicacies for organic shops, specialty shops and restaurants with an eye for quality and a nose for tasty products.

We also keep the products affordable thanks to our direct and exclusive import and our own distribution to the stores.

A few tips to enjoy our delicious organic Mont Blanc fig spread:

 

Enjoy this spread with every piece of mature or old cheese, such as an old Gouda, a mature Goat cheese or a piece of real Parmesan!

A few tips to enjoy our delicious organic Mont Blanc fig spread:

 

Another delicious combination is a slice of Brie, a little fig spread and a slice of walnut!

A few tips to enjoy our delicious organic Mont Blanc fig spread:

 

Very different, but also delicious is the fig spread in a bowl with yogurt. Enjoy your meal!!

News

Mont Blanc Foods introduceert Italiaanse salami’s
“Al binnen een maand door de eerste pallet heen”

Mont Blanc Foods, groothandel in biologische delicatessen, heeft in april een lijn salami’s van het Italiaanse familiebedrijf DelVecchio aan het assortiment toegevoegd.

Deze familie maakt sinds 1968 op ambachtelijke wijze heerlijke
salami in de buurt van San Marino. In deze regio waar de bergen en de zee elkaar ontmoeten vind je de biologische varkens van het Grigione ras uit San Leo. De smaakvolle en vooral sappige salumi die daarvan gemaakt wordt is nu verkrijgbaar in de smaken Classico, Venkel, Truffel, Pikant en San Giovese (wijn).

Meteen overtuigd 

Leo den Hamer vond de producent op de Nordic Organic Food Fair in Malmö, waar Mont Blanc Foods zelf met een stand stond. “Op zo’n beurs loop je natuurlijk altijd even rond op zoek naar nieuwe trends en producten. Deze salumi viel gelijk op. In eerste instantie door de mooie verpakking en daarna vooral door de heerlijke
smaken en de structuur. Ze zijn erg sappig en toch kun je ze als winkelier buiten de koeling bewaren. Ik was overtuigd. Uiteraard volgt daarna nog een gesprek over de prijs en de exclusiviteit voor de Nederlandse markt, maar daar waren we snel uit. Op de Biofach hebben we elkaar uiteindelijk de hand gegeven, dat mocht toen nog, en daarna zijn we begonnen.

Eerste pallet verkocht

In deze tijd van coronacrisis is het introduceren van een nieuw product toch anders, vertelt Leo. “Ik maakte me in eerste instantie nog wat zorgen, want in deze tijd kunnen onze klanten geen producten laten proeven. Dat is bij een nieuw product toch altijd wel belangrijk. Daarnaast zijn de salami’s groter dan normaal en daarmee hebben ze een hogere verkoop prijs per stuk. Omgerekend zijn ze per kilo niet duur, maar we vroegen ons af of de consument die vertaalslag zou maken.” Maar mede dankzij de gratis displays loopt de verkoop geweldig.

Assortiment

Mont Blanc Foods is in 2012 begonnen als export organisatie voor het Duitse familie bedrijf Weissenhorner.

Weisenhorner maakt heerlijke biologische zuivel producten, variërend van roomkaas met tuinkruiden tot een mooie panna cotta (zie www.weissenhorner.de). Nadat we met Weissenhorner de Nederlandse (biologische) markt hebben betreden zijn we daarna op zoek gegaan naar uitbreiding van ons assortiment.

Sinds 2013 brengen we ook een compleet assortiment biologische kaasbegeleiders op de markt en inmiddels hebben we een groot assortiment met heerlijke producten voor speciaalzaken en biologische winkels, varierend van vijgenspread tot gegrilde paprika en van olijfolie tot pasta.

Mont Blanc Foods is uiteraard vernoemd naar de beroemde berg, de Mont Blanc, ook vaak de „Top van Europa“ genoemd. Het is ons doel om producten te vinden, die „De Top van Europa“ vertegenwoordigen en die wereldwijd op de markt te brengen. Daarnaast ligt de Mont Blanc precies tussen Italië en Frankrijk, twee landen met een enorme liefde voor- en een grote historie in- lekker eten, iets dat we delen bij Mont Blanc Foods.

Mont Blanc Foods B.V.

Adres kantoor
Voortstukken 30
9761 JT Eelde
The Netherlands

Adres pakhuis
Burg. Legroweg 86-2
9761 TD Eelde
The Netherlands

Tel: +31 633 036 877

info@montblancfoods.com
www.montblancfoods.com
Bank: NL79RABO 0.17.16.79.806
Vat number: NL8519.37.184.B.01

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, Groningen, Nederland, onder nummer 55997112

Volg ons op social media

© Mont Blanc Foods