home

producten

contact

bestellen

enjoy

en

Persbericht Coöperatie de Graanrepubliek
Mont Blanc Foods treedt toe tot Coöperatie de Graanrepubliek.

Mont Blanc Foods B.V., de biologische groothandel uit Eelde, is toegetreden als lid van Coöperatie de Graanrepubliek.

Deze Coöperatie in Noord Nederland streeft naar 100% lekkere, inclusieve en duurzame producten en zorgt daarbij voor herstel van de landbouwgrond en de biodiversiteit. De rol van Mont Blanc Foods binnen de coöperatie is om de diverse producten aan te bieden aan (biologische) winkels, speciaalzaken, bedrijven die kerstpakketten maken en online. Op deze manier kunnen de producten dus rechtstreeks vanaf het land of vanuit de eigen keuken naar de klant.

Mont Blanc Foods wil op deze manier zorgen dat haar klanten rechtstreeks kunnen kopen bij de bron en dat de teelt en productie nog beter aansluiten op de vraag uit de markt zodat goede prijzen ontstaan voor iedereen.Daarnaast wil Mont Blanc Foods binnen de coöperatie nieuwe producten ontwikkelen waar haar klanten behoefte aan hebben.

Directeur van de Graanrepubliek, Niels Grootenboer: “Wij zijn erg verheugd met het lidmaatschap van Mont Blanc Foods. Leo den Hamer en zijn team brengen veel kennis en expertise mee op het gebied van het op de markt brengen van (biologische) levensmiddelen in specifieke afzetkanalen, iets wat onze coöperatie enorm versterkt”.

Mont Blanc Foods introduceert Italiaanse salami’s
“Al binnen een maand door de eerste pallet heen”

23-04-2020

Mont Blanc Foods, groothandel in biologische delicatessen, heeft in april een lijn salami’s van het Italiaanse familiebedrijf DelVecchio aan het assortiment toegevoegd.

Deze familie maakt sinds 1968 op ambachtelijke wijze heerlijke
salami in de buurt van San Marino. In deze regio waar de bergen en de zee elkaar ontmoeten vind je de biologische varkens van het Grigione ras uit San Leo. De smaakvolle en vooral sappige salumi die daarvan gemaakt wordt is nu verkrijgbaar in de smaken Classico, Venkel, Truffel, Pikant en San Giovese (wijn).

Meteen overtuigd 

Leo den Hamer vond de producent op de Nordic Organic Food Fair in Malmö, waar Mont Blanc Foods zelf met een stand stond. “Op zo’n beurs loop je natuurlijk altijd even rond op zoek naar nieuwe trends en producten. Deze salumi viel gelijk op. In eerste instantie door de mooie verpakking en daarna vooral door de heerlijke
smaken en de structuur. Ze zijn erg sappig en toch kun je ze als winkelier buiten de koeling bewaren. Ik was overtuigd. Uiteraard volgt daarna nog een gesprek over de prijs en de exclusiviteit voor de Nederlandse markt, maar daar waren we snel uit. Op de Biofach hebben we elkaar uiteindelijk de hand gegeven, dat mocht toen nog, en daarna zijn we begonnen.

Eerste pallet verkocht

In deze tijd van coronacrisis is het introduceren van een nieuw product toch anders, vertelt Leo. “Ik maakte me in eerste instantie nog wat zorgen, want in deze tijd kunnen onze klanten geen producten laten proeven. Dat is bij een nieuw product toch altijd wel belangrijk. Daarnaast zijn de salami’s groter dan normaal en daarmee hebben ze een hogere verkoop prijs per stuk. Omgerekend zijn ze per kilo niet duur, maar we vroegen ons af of de consument die vertaalslag zou maken.” Maar mede dankzij de gratis displays loopt de verkoop geweldig.

Mont Blanc Foods is uiteraard vernoemd naar de beroemde berg, de Mont Blanc, ook vaak de „Top van Europa“ genoemd. Het is ons doel om producten te vinden, die „De Top van Europa“ vertegenwoordigen en die wereldwijd op de markt te brengen. Daarnaast ligt de Mont Blanc precies tussen Italië en Frankrijk, twee landen met een enorme liefde voor- en een grote historie in- lekker eten, iets dat we delen bij Mont Blanc Foods.

Mont Blanc Foods B.V.

Adres kantoor
Voortstukken 30
9761 JT Eelde
The Netherlands

Adres pakhuis
Burg. Legroweg 86-2
9761 TD Eelde
The Netherlands

Tel: +31 633 036 877

info@montblancfoods.com
www.montblancfoods.com
Bank: NL79RABO 0.17.16.79.806
Vat number: NL8519.37.184.B.01

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, Groningen, Nederland, onder nummer 55997112

Volg ons op social media

© Mont Blanc Foods